torsdag 26 januari 2012

Syhelg i Berga

Så här trevligt har vi det är vi har syhelg i Berga Folkets Hus utanför Hallstahammar.

Det här var ett års jubileum för syträffen.
Den här gången var vi 20 st damer i varierande åldrar, som samlades redan på fredagen för att sy tillsammans. Vi sitter två och två vid borden och har skärmattor och strykjärn utspridda över hela lokalen. Vad vi syr är åxå väldigt varierat, en del syr stora projekt, som överkast till dubbel- och enkelsängar, och en del syr små, små lappar, som ska bli något så småningom.

Men alla har väldigt trevligt och skratten ekar mellan väggarna. Vi kommer när vi vill på morgonen, och vi åker hem, när vi tycker att vi har fått nog på kvällen. En del vill inte åka hem alls.



Och som ni ser så har vi så där lagom rörigt och hemtrevligt. Det ligger tyger och lappar mest överallt, ibland utspridda på ett bord och ibland ligger de på hög. Men är man 20 damer, med samma intresse, så blir det väldigt mycket tyg och ännu flera lappar att sys ihop.

Tack Laila och Maggan med flera, för att ni orkar ordna det här lilla "sy- kollot" under flera helger på året. Jag uppskattar det verkligen!! Tack åxå Maggan för mat och husrum......det är guld värt för oss långväga gäster !!!

Lev Väl...och friskvårda mycket!!!

2 kommentarer:

  1. Ohhhhhhhhhh...........vad mysigt det ser ut!!!!
    Jag vill också!!!!

    SvaraRadera
  2. Tror nog att du är välkommen åxå, Pirjo.......det är ju inte jag som håller i det, men......ska meddela när det är nästa gång.....

    SvaraRadera