söndag 25 mars 2012

Ytterligare en dag i lapparnas underbara värld

I går var det dags för vår "årliga" sydag, den här gången var vi i Solvarbo Bystuga och sydde.

Det kom sy- sugna damer från alla håll och sammanstrålade redan vid 10- tiden på morgonen.
Alla släpade in sina grejor och började "rigga upp" maskinerna och ville komma igång.
 En del hade väldigt  bråttom, medan en del först ville "socialisera" sig lite.





Temat för dagen var två olika sorters stjärnor, som de flesta "kastade sig över" med liv och lust.

Efter nån stunds sömnad var kaffet klart, så vi satte oss ner och lät oss väl smaka av Agnetas goda hembakade surdegslimpor och hemgjorda blodapelsinmarmelad. Agnetas marmelad fordrar ett eget kapitel nästan, för att den är såå otrooligt god.

Efter några timmars syende, så var det dags för lunch, och Åsa och Gun- lis var snälla och åkte iväg till närmaste Pizzeria och hämtade div. olika pizzor och snabbmatsalster.

Framåt eftermiddagen/kvällen så började en del troppa av, solen som sken på utsidan gjorde väl vad den kunde, för att vi skulle längta ut.
Men vi var fem tappra, som tyckte att vi fortfarande hade gott om tid, att pyssla med det som vi gillar allra mest, att "producera/skapa" olika saker med tyglappar, så vi fortsatte.
När klockan var tio, så kände vi nog att vi skulle ta och plocka ihop och städa upp lokalen. För att så småningom åka hem.













En del av de alster som dessa kreativa kvinnor har skapat.
Annrs var nog dagens stora "fluga", förutom de två stjärnorna,  ett underlägg till symaskinen, med fickor på framsidan, som hänger ner , och som man kan ha "bra- att-ha- saker" i.
Det var flera stycken som bestämde sig för att sy en sån, en del med tillhörande "butt" att kasta avklippta trådar i.

Tack alla vänner, för att vi kan träffas och utbyta tankar och kreativitet....det betyder så mycket för vårt skapande.

Lev Väl alla vänner.........och friskvården är väldigt viktig!!

måndag 19 mars 2012

Har varit på "sy- helg" hos Anki


Färdigsydda UFO:n, kuddarna,  som var det första jag sydde efter min storstädning av syrummet.
För er som inte vet vad UFO är så kallas UnFinishedObjects för UFO:n.
Å det är nåt konstigt, som brukar drabba det allra flesta quiltare.......så småningom.....

Har varit på syhelg hos Anki i Grycksbo tillsammans med fem andra quilt- tokiga damer.

Å tänk att varje gång vi träffas, så har vi så roligt! Skratten ekar mellan väggarna!!!
Å ändå får vi lite gjort! Det är ju fantastiskt!

Tänkte att jag skulle fortsätta på den inslagna vägen...att sy klart några UFO:n, men när jag skulle quilta en duk, så hade jag ingen tråd som passade. Så den fick jag lägga undan igen.

Då började jag sy på mina katt- rutor...men kände att jag nog hemskt gärna ville sy en väska...å då gärna i batiktyger....jag bara älskar batiktygerna.....de är ju så vackra!!!
Och för er som känner mig, så vet ni att det inte är såååå ovanligt, att jag får ett väsk- sug!!!




Men när jag sedan hittade världens snyggaste tyg, så var det ju bara att köra igång......sydde en om- modifierad modell av "stickväskan".
Så här blev min variant.

Men det var vääldigt roligt att sy väska igen, så jag funderar allvarligt på om jag ska sy en "Reidunväska"till,  trots att jag har sytt två förut!
 Men de är ju så roliga att sy!

Hur som helst så hade alla vi en trevlig och mysig helg tillsammans hos Anki, med god mat och sköna sängar, även om natten blev lite kort kanske! Hahahaha!!!

Tack tack Anki och alla som var där för mycket trevligt sällskap!

Lev väl...och friskvårda mycket!!!

söndag 11 mars 2012

Klar!!!

Så här såg det ut i mitt syrum på lördagen. Då hade jag lyckats flytta runt på en hel del saker, en del hade jag lagt tillbaka igen, och en del hade jag definitiv gjort slut med, och sagt tack tack för den tid som varit.





Efter flera dagars plockande, röjande och kastande, så är jag äntligen klar. Å jag kan ju bara säga det....som jag har kastat!! Och gett bort till sekond- hand butiker här i stan.

Jag har sorterat bort gamla böcker från -70 talet, gamla handarbetstidningar från samma tid och en hel del smått och gott, som jag vet att jag aldrig kommer att använda igen.

Å det känns sååå skönt!! Jag är helt säker på att jag inte kommer att sakna de där sakerna ett enda dugg. Har nog redan glömt bort dem!!

Nu ska ni få se en bild av hur det ser ut idag....mycket inspirerande att sätta igång med nåt "projekt", känns det som.



Nå vad säger ni nu då???

Rent och snyggt och ihop- plockat, inga tyger som ligger på bordet och inget annat skräp heller.

På sista tiden före städandet, så hade jag nästan inte plats att skära några tyger, för hela bordet var fullt med tyger och annat. Så det känns jätteskönt att fått fram bordet igen! Att få lite arbetsyta!



Jag tycker att det är sååå fint, och jag känner att jag verkligen kommer att trivas i min nya miljö.
Det enda som måste göras nu, är att jag måste skaffa ett större bord, så att jag kan ha kompisar hemma på lite kompis- syning + en slags "grunka" att sätta på väggen, att sätta TV:n på. Då  får jag upp TV:n på lite högre nivå, så att jag ser den bättre. Men sedan är jag nöjd, tror jag i alla fall!

Lev Väl mina kära vänner....det tänker jag göra, nu när jag fått ett sånt fint friskvårdsrum!!! 

lördag 10 mars 2012

Äntligen !!!

Äntligen har jag fått iväg en stor vävstol, som stått i vägen i mitt syrum i ca 20 år !
Vävstolen har flyttat ner i källaren, och jag trivs sååå bra som särbos ! Där nere kan "han" bo, och  inte vara uppe i mitt syrum och ta en massa plats.

Till saken hör ju åxå att  jag har snedtak på båda sidorna, så det är ju inte helt lätt att möblera heller, så "han" har fått stå (nästan) mitt i rummet, och ta en hiskeligt massa plats,som jag nu kan använda till nåt roligare.

Jag gick ju en två terminers kurs i vävning för många år sedan, och det var ju jätteroligt.
Och sporrad blev man att väva, men sedan "kröp" tygerna på mig igen, och den lilla tid man hade, när man var småbarnsmamma, användes till att roa mig vid symaskinen.

Så nu har jag längtat efter att få städa ordentligt i syrummet, och det är det som jag håller på med nu. Har kastat iväg 8 kassar med gamla tyger, gamla böcker och gamla tidningar och än är det bara halvfärdigt!!


Här kommer det en bild från igår kväll, då jag fortfarande hade många timmar av städande kvar.
Jag har ju hållit på i några timmar nu åxå, och än är jag inte klar på många timmar!!!!


Naturligtvis hade jag hjälp i mitt fejande, en som bevakar mitt arbete och ser till så att jag gör rätt och inte slarvar i nåt hörn.




"Lilla Vit" förstås, som alltid ska vara med när det händer nåt!! Och som, för det mesta, är väldigt mycket i vägen!!

Nej, mina kära vänner, nu måste jag gå upp i syrummet igen, och fortsätta med friskvården!! Ska sätta in en bild, när hela det här "spektaklet" är över och det är snyggt och städat däruppe.

Lev Väl!! Tänk på friskvården!!

måndag 5 mars 2012

En strålande skön söndag




En sån här skön söndag hade jag!!

Det ni ser på bilderna är Vasaloppspåret i strålande sol, i Oxberg. Dit åkte vi tidigt på söndag morgon, för att titta på Vasaloppet på plats.

Det har varit en önskan sedan många, många år, att få se Vasaloppet  på riktigt. Visserligen vet jag att man ser mycket bättre, får en bättre överblick på TV- sändningarna, men det finns en sak som saknas när man sitter hemma i TV- soffan...........stämmningen runt spåret !

Och när solen skiner och värmer, och man har matsäck med sig så att det räcker till "nästa torsdag",  då är det i alla fall bra mysigt, att bara sitta där och se alla sorters människor åka förbi.

Det finns alla former och varianter av Vasaloppsåkare, väldigt många gamla, äldre, som åkte. Det fanns riktigt unga, både pojkar och flickor, och naturligtvis en hel del medelålders. En del hade bråttom och en utmärkt teknik, medan en del mera "hasade" sig fram.

Elitåkarna som kom först, det bara "svischade" till å så var de borta! Det gick hiskeligt fort för den gruppen.
Efter några timmar så kom  "blåbären", åkare med  (kanske) lite sämre träning och kondition och med diverse olika klädstilar. Den vanligaste var joggingbyxor och någon form av anorak, med det fanns Gustav Wasa- klädsel, en som åkte i en svartvit ko- dräkt med svans (!) och en dam åkte i klänning!!!


Hur som helst, så måste jag väl säga att jag fick " blodad tand". Skulle nog gärna vilja åka dit nästa år åxå, om det är väderlek för det. Det var en rolig och skön tillvaro, att sitta i en stol vid sidan om spåret och "slänga käft" med en del av åkarna, som var avundsjuka för att vi fick sitta ner i solen!

Nej, nu väntar syrummet! Har äääääntligen fått bort vävstolen från Syrummet, så nu ska här städas och möbleras!!!!

Lev Väl alla mina vänner....och tänk på friskvården!!!